Ketjuketjuilua ja alkuvuoden sankaritekoja. Sekä nalkutusta. Paljon nalkutusta.

Elikkäs. Pohdin kaikenlaista suurta ynnä hienoa tekstiä ketjuhaarniskasta. Sen tekemisestä, alkuperästä etcetcetc. Mutta totesin heti perään että interwebin kanssa olisi kysymys vain pyörän uudelleen keksimisestä.

Mikäli ketjuhaarniskan tekeminen kiinnostaa, löytyy internetistä tai kirjoista enemmän kuin tarpeeksi tekstiä. Ja annanpa vielä kaksi linkkiäkin matkan varrelle. Helsingiksi ja Lontooksi. Ketjuhupun tekemisessä suosin Aradorin mallia. Mutta ainakin itselleni prosessin ymmärtämistä auttoi äidinkieltä oleva teksti. Muistkaa kuitenkin että etenkin hupun tekemisessä tärkeintä on kuvion ja tekniikan ymmärtäminen, ei se että se menee orjallisesti mallikaavan mukaan. Lisäksi huomioikaa että teksti koskee niittaamatonta pyöreää lenkkiä. Litteän lenkin kanssa toimii homma periaatteessa samalla tavalla, mutta kannattanee ensin kokeilla niittaamatta mikä toimii ja mikä ei. Yritämme kuitenkin ystäväni kanssa tehdä oikein hienoa ja upeaa niitatun ketjun tekemiseen suunnattua ohjetta, kunhan omat huppumme ovat valmiit.

Vielä kaksi asiaa autenttisuushirviömiehen autenttisuushirviöluolan tiedotuslaitteesta:

A) Älkää hyvät ja kiltit ihmiset käyttäkö sinkittyä tms. modernisti käsiteltyä rautalankaa. Se ei ehkä ruostu, mutta ei ikinä(ainakaan minun mielestäni) näytä autenttiselta. Ei vaikka maksaisi.

B) 4 rengasta 1 renkaaseen aka. 1/4  kuvio on käsittääkseni(nyt saa korjata jos olen väärässä) ainoa ketjuhaarniskamalli mikä on 100% varmasti dokumentoitu. 6/1, 8/2, 12/2, kings chain, lords chain, MR Lordis chain, leijonakuninkaan chaini, 9/835,2:n, tai miten ikinä ne ovatkaan nimetyt, eivät siis välttämättä ole autenttisia. Taas kerran oma valinta, mutta et välttämättä saa olla rauhassa nalkutukseltani kilpimuurissa jos joku ”härpäke” päälläsi paukkaat viereeni.

Sitten olen myös ollut reipas ja ollut harrastajatovereiden kanssa näyttämässä keskiaikaa lapsosille. Lukaiskaa linkin artikkeli jos tahdotte lisää tietoa.(ja jos artikkeli ei kerro tarpeeksi niin kysyäkkin saa.)

Booyaka! Booyaka! 6-1-9!

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s