Running silent, running deep

Saltvikin viikinkileiristä siis oli tarkoitus höpistä. Mutta yleisen ”olimme tämän tyyppisessä tapahtumassa ja kivaa oli” postauksen siaan, saattekin jotain ihan muuta.

Leiri kulki normaaleja uriaan aluksi. Saavuimme jo maanantaina fiilistelemään. Markkinat alkoivat torstaina ja kulkivat nekin normaalisti. Torstai yönä alkoikin sade ja sitten vain vesi kulki normaaleja uriaan ja niitäkin aika huonosti. Perjantai aamu alkoikin kaaoksella vesisateessa leirimme aluksi vain täyttyen absurdin kokoisilla lätäköillä ja noin tunnin sisällä siitä muuttaen koko leirimme amfibiosodankäynnin työnäytökseksi. Vettä oli pahimmillaan polviin asti. Kaikki voinevat kuvitella mitä se tekee leiriytymisvälineille ja teltassa oleville asioille. Kerrottakoon että esimerkiksi lyömämiekkani on oranssi tällä hetkellä. Onneksi kummipojalle ostettu miekka oli niin järkyttävän vahvoissa öljyissä ettei se ainakaan vielä eilen ollut ottanut miekalle kuulumatonta väriä.

Ruotsia osaavat voivatkin fiilistellä tapahtuneita seuraavista linkeistä. Tästä saatte! Ja tästä!  Käykää jälkimmäisestä katsomassa kohdasta bildspel lisää kuvia niin markkinoista kuin tulvasta. Meidän leirimme ei muistaakseni näy kuvissa, mutta olemme siinä ”järven” reunalla. Emme olleet siis ihan syvimmässä kohdassa.

Sanotaan näin että jälkikäteen katsottuna reissu oli vähän kuin olisi ollut mukana Monty Pythonin jamppojen kirjoittamassa Lost elokuvassa.

Mutta sitten krediitteihin.

Harmaasudet. Harmaasusien leirin katastrofikeskus jalkakylpyineen, auton työntäjineen  ja avuliaine kantajineen oli korvaamaton asia katastrofin aikana. Suuri kiitos vielä kerran.

Fibula. Tapahtuman järkkärit vetivät todella pisteet kotiin. Katastrofin alkuvaiheessa oli jo lämmintä juotavaa ja kattoa pään päälle tarjolla. Sekä evakuointipaikka missä oli sauna ja lämpimät suihkut.

Yleensäkin tahdon sanoa suuresti kiitos koko halvatun leirille. Porukalla pysyi huumori mukana koko ikävääkin ikävemmän episodin ajan ja solidaarisuutta ja apua piisasi.

Och samma på dolig svenska.

Et stort tack till Harmaasudet för hjälpen de räckte till alla under den katastrofaliska situationen.

Samma går också för Fibula som så till at vi fick varmt at dricka och en tor plats at ”regrouppa” i. Och för en supersnab skafning av en varm och tor evakueringslukal till ås. Med dusch och bastu.

Också et stort tack till hela lägret.

And now in english.

Special kredits to the Greywolves for helping averybody beyond the call of moralic duty. And allso for efforts in keeping the general morale up. Mudbaths rule.

Fibula allso receives special thanks. They organised as fast as possible warm drinks, a dry place for regrouping and a dry evacuations locale with sauna and showers.

And a general thanks for everybody in the camp.

Tahtoisin myös ihan näin suomeksi välittää lämmöttä ja rakkaudetta keskisormen kaikille niille turisteille joidenka mielestä oli mageeta parkkeerata leirin yläpuolelle tien laitaan ja kuvata ihmisiä jotka taistelevat läpimärkinä luonnonoloja vastaan.

Palataan asioihin, epäilemättä ruostepoistovinkein, heti kun olen selvinnyt vedessä tarpomisen aiheuttamasta flunssasta ja kuumeesta. Pahoittelen sekavuuksia tekstissä.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s