Pohdintaa pimeässä, osa 2

Koska kuu möllöttää turhan kirkkaana ja Saltvikin reissulta hankkimani yskä riivaa yhä, en saa unta. Mutta ehdinpä pohtimaan asioita. Nämä pohdinnat eivät ole tarkoitettu olemaan dokumentteja ja tutkielmia. Vaan enemmän omia päivittelyjä ja ajatuksia aiheista sekä toivottavasti joskus myös keskustelunaloituksia. Kommentoida saa ja pitää.

Yön menu koostuu kolmesta pohdinnasta. Alkuruokana päivitämme ketjutilanteen. Pääruokana vierailemme viikinkien parissa ja jälkkärinä poikkeamme toisen maailmansodan myllerryksissä. Death or glory! Nyt mennään. Lue omalla vastuulla.

Alkuruoka:

Ketjutilanne. Ketjuhuppu lepää vieläkin laakereillaan eikä ole edellisestä päivityksestä edennyt. Syynä ovat jännetupen tulehdus sekä se fakta että vakio hankintapaikalla ei ole aikoihin ollut myynnissä tarvitsemiani lenkkejä. Erikoisen inhaksi tilanteen tekee se että työni on siis ollut turhaa. Eikä mistään saa custom “death star” koon ketjuhuppuja. Toivokaamme että tilanne paranee ja lenkuroita saisi lisää. Onneksi ostin kesällä possumaisen hyvän pehmomyssyn. Pitänee muuten tässä joku päivä postata kittikuvat. Etenkin 1300-kittini on aika räheän näköinen ruosteisine lamellaareineen ja kaksivärisine gambesoneineen.

Pääruoka:

Viikinkien hiustyyli. Lueskelin tässä kirjoituksia eri aikakausien elävöittäjien foorumeilta. Törmäsin sellaiseen ajatukseen että viikingillä olisi automaattisesti pitkät hiukset. Onhan se tavallaan yleinen visio että viikinki näyttää karanneen Amon Amarthin tai muun vastaavan laulu ja soitinyhtyeen promokuvasta. Mutta vilkaistaampa kokemuksia: Ellei pitkiä hiuksia jotenkin laita kiinni menevät ne kasvojen eteen jossain vaiheessa(kerran jos toisenkin olen torjunut miekkaa ja tajunnut että torjun heiluvia hiuksia ja miekka kutittaakin säärtäni.) Partakin voi aiheuttaa samoja asioita. Avoimet hiukset tarraavat panssariin ja hihnoihin. Näitä ei varmaan tapahdu lyhyemmillä hiuksilla. En silti leikkaisi omiani. Vaan pidän ne kivasti nipussa. Mutta jos koko skandinavian miesväestö olisi näyttänyt hevibändiltä, en usko että sotamenestys olisi ollut sitä mitä se olisi ollut. Lisäksi voisi kuvitella että keskiajan leiriolosuhteet jotka eivät muutenkaan olleet hirvittävän hygieniset, olisivat olleet vielä abysmaalisemmat metalliviikinki skenariolla. On sielä varmaan pitkätukkiakin ollut. Toivon ainakin. Mutta onko kenelläkään dokumenttia siitä että pitkät hiukset olisivat olleet enemmistöä?

Jälkiruoka:

Olen joskus aina kiinnostunut toisen maailmansodan elävöityksestä. Viimeyönä taas ostelin unissani sotilasylijäämäliikkeestä frontoviki tai kasakka kittiä ajatellen “ketä minä oikein huijaan! Lets go nuts!”. Ikävä kyllä ei tämänhetkinen raha tai aikatilanne anna periksi moiselle.

Ajattelin kuitenkin että kun en saa unta,voin yhtä hyvin tutustua alan foorumeihin suomessa ja haistella vähän “skeneä”. Lueskeltuani erästä foorumia, törmäsin keskusteluun hiusten pituudesta. Kuten jotkut saattavatkin tietää, olen juuri true metall viking of steel ja minulla on pitkät hiukset. No. Ainahan ne saa jemikseen kypärän alle ajattelin? Vaan ei nähtävästi miekkosille kelvannut. Tai no, kaikille ainakaan. Huomasin pettymyksekseni lukevani hyvinkin konservatiivisten nuorten miesten(tai nuoriksi ainakin mielsin heidät) tekstiä mikä toi mieleen minua edeltävien sukupolvien keskustelut pitkätukista ja vastaavista asioista. Vaikka olenkin sitä mieltä että tässä harrastuksessa kitin ja sen kantajan yhteensopivuus on aika suunnattoman tärkeää, niin näitä mielipiteitä lukiessa tuli seuraavat ajatukset mieleen: A) En kyllä tahtoisi harrastaa näitten miekkosten kanssa mitään. B) En kyllä taatusti olisi valmis enää leikkaamaan edes nenäkarvojani ww2 “skenen” edestä. Olin aina luullut että joku päivä en enää voisi vastustaa kiusausta ja PPSH lähtisi tilaukseen. Nyt täytyy sanoa että tuskin tällaista päivää tulee. Pitäkööt Tali-Ihantalansa sanon minä.

Tajuan että kyseessä oli vain muutaman harrastajan mielipide. Seassa on varmaan sangen mainioita sällejä. Mutta se on selvää että joukossa on siis liikaa ukkoutuneita persoonia että jaksaisin lähteä edes kokeilemaan. Tietenkin meillä kaikilla on oikeus mielipiteisiimme, vaikka kaikki niistä eivät pitäisikään. Itse en vain viihdy kovin konservatiivisten ihmisten seurassa. Onneksi aikakausia on tarpeeksi muutenkin.

Ja vielä kahvin sivussa tulevana makeana ja mukavana karamellina:

Mikäli kiinnostaisi omistaa suurkypärä niin minulla olisi sellainen kohtuuhintaan myynnissä. Laittakaa yksäriä tms. Mikäli kiinnostaa.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s