Lapio a gogo

Taistelukentällä on uusi kuningas! Lapio! Tai no. Ei nyt ehkä ihan. Mutta mukana se ainakin on.
Ennen kuin kirjoitan enemmän, huomautan että tämä kaikki kokeilu on tehty hidastettuna ja varovasti kokeneiden taistelioiden kesken. Emme suosittele lapioita taistelukentälle.

Vaikka perhanan hyvä se on. Mukavasti painotettu. Laaja osuma-alue. Ei paljoakaan eroa kirveestä massaltaan. Käyttämämme lapio oli tietenkin hyvässä Saltvikin mudassa. Joten sitä ei olisi voinut re-enactment taistelussa käyttää ihan puhtaussyistä. Mutta olen kuitenkin jo kauemmin pohtinut aihetta improvisoidut aseet re-enactmentissa. Joten kurakostaja sai tällä kertaa kelvata. Otimme siis pitkämiekan ja keskiaikaisen mallin mukaan tehdyn lapion mutaiselle pihalle. Millaisiin tuloksiin tuli kahden hengen mega-älykäs, kriittinen ja maastokuvioitu testiraatimme?

Lapio olisi toimiva ase vähän pidemmällä varrella. Improisoituna aseena se olisi parempi kuin moni muu. Lisäksi kokeilimme ohimennen myös liikesarjoja jotka olivat pitkälti samanlaisia kuin esim. pollaxissa ja olivat siten hyvin ei- improvisoituja. Joten lapiolle voisi myös varmaan luoda liikesarjoja. Joskin en näe miksi näin pitäisi tehdä.

Mutta entäs re-enactmentissa? Improvisoidut aseet ovat pitkälti unohdettuja. Ehkä jopa turhaan. Etenkin kuormastojen jäsenet tai vastaavat voisivat puolustautua leiriin hyökkääviltä tällaisilla. Missä vaiheessa pääsemme kysymykseen kuinka paljon tällaisten käyttöä pitäisi harjoitella? Sekä useisiin muihin vastaaviin kysymyksiin. Samoin varsinkin lapioiden kanssa joutuisi pohtimaan likaa ja mutaa tms. Etenkin jos kohde saisi vahingossa haavan, missä vaiheessa lika saisi haavan todennäköisesti tulehtumaan. Joten pitäisikö mukana olla sitten erillisiä ”mättölapioita”?

Improvisoidut aseet ja näitten käyttö re-enactment taisteluissa kuitenkin kiinnostaa. Lisäksi minulla on onnekseni tuttavapiirissä ihmisiä joita myös kiinnostaa tuitkia asiaa. Joten tämä ei jää tähän…

Ja epävakavana loppuhuipennuksena. Lapiokata 1.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s