Pohdintaa pimeässä osa:liikaa.

Tervepäterve hyvä lukija. Ja paha lukija samoin. Myös true neutralit ovat tervetulleita.

Aiheenamme ovat tänään kliseet elävöityksessä. Käsittelemme asian suht nopeasti koska minun aikatauluni on mitä on tällä hetkellä. Käsittelen vain elävöitysskenen kliseitä. En esim. markkinoiden rääsyläiskliseitä tms. sillä niissä voisi olla joskus vähän liikaakin pohdittavaa. Kuten yleensäkkin koko aiheessa. Käsittelemme tänään lähinnä roolien kliseisyyttä.

Meillä on vaikka millä mitalla huoveja ja muita sotilaita. Samoin hurjia vapaita viikinkejä(jos viikinki halutaan käsittää ammatiksi). Samoin myös aateli vaikuttaa olevan ainakin jossain määrin suosittua. Mutta miten on muiden ammattiluokkien kanssa. Missä ovat papit, käsityöläiset, puoskarit, rengit yms.
On aina kiva elävöittää jotain aseen kanssa kekkuloivaa. Samoin myös on mukava istua tekemässä esim. nahkaisia vyölaukkuja. Ainoat kaksi pappiselävöittäjää jotka olen nähnyt(toisen saksassa) ovat nauttineet kovasti rooleistaan.
Olenkin jäänyt miettimään minne muut papit. Sekä kaikki muut ammattikunnat ovat kadonneet elävöityksestä. Tai onko heitä koskaan ollutkaan. Keskiajalla oli muitakin kuin huoveja, viikinkejä(tm) ja aatelisia(sekä kaksi pappia).
Teinejä, renkejä ja käsityöläisiä odotellen.
Voimme miettiä mitä ammattikuntien lisääntyminen harrastuksen piirissä tekisi touhulle. Ainakin minä saan mukavia visioita.
Vai olemmeko edellämainittujen kliseiden vankeja. Toivon että emme. Näitten raamien sisällä annamme todella suppean kuvan keskiajasta. Tai mistä tahansa muusta aikakaudesta.

Se mikä minua kiinnostaisi on se minkälaisia kliseitä muissa aikakausissa on. Onko lännenelävöittäjillä omansa. USA:ssa ainakin jossain vaiheessa vaikutti olevan hirvittävästi laskuvarjojääkäreitä ja rangereita toisen maailmansodan ajalta. Miten on suomessa? Entä Star Wars skenessä. Suomessa pitäisi olla joku elävöitystyyliin harrastava stormtrooper tms. porukka ja olisi kiva tietää mitkä ovat teidän ikuiset kliseenne?

Lopuksi vielä suunnattomat rispektit kaikille värjäreille ja muille ammattikuntien elävöittäjille jotka olen tässä unohtanut. Lisääntykööt rivinne ja toimikaa inspiraationa muille.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s