Testailua ja narinaa

Rautakyyn viimeisimmän kirjoituksen inspiroimana päätin laittaa erään varusteen kokeelle. Nimittäin gambesonin. Ulkona oli n 15 astetta kylmää. Tuuli oli inhottavan pistävä. Matka talolta halkovajalle oli umpeen satanut ja lunta oli polviin asti. Nyt siis katsottaisiin mistä gambesoni on tehty. (Ok, se on pellavasta ja villasta. Kuvainnoillisesti katsotaan siis.)

Noin puoli tuntia myöhemmin olen hengästynyt ja hiessä. Lisäksi lumessa ja selkäkipuinen. Mutta entä tuuli ja kylmyys. Niitä en tuntenut lainkaan. Päässä oli toki paksu pipo, käsissä lapaset ja jalat lähes juoksuhautaa muistuttavan lumikäytävän suojissa. Mutta gambesoni tosiaan toimii myös kylmäeristeenä. Pääsin jo kesäreissuilla toteamaan että se toimii myös hyvänä ”taktisena makuupussina” kesäyössä. Lopputuloksena koen että pohjoisissa oloissa gambesoni on mitä mainioin ja toimivin talviolosuhteiden yhdistetty haarniska ja toppatakki. Etenkin jos kaulus on tarpeeksi korkea.

Mutta sitten muihin asioihin. Siihen narinaan. Alaotsikko voisi olla: I give up!

Nimittäin siihen paljon kaipaamaani immersioon. Kokemukseen siitä että olisi todella elävöittämässään kaudessa. Henkisen puolen elävöittäminen. Rakkaalla käsitteellä on monta selitettä.
Vaikka tämä menee jo säälittävyyden puolelle niin sanon seuraavaa. Olen menettänyt uskoni immersioon. En usko ikinä pääseväni lähellekkään 100%. Vain harva jaksaa tätä kaivata ja on tyytyväinen pelkän materiaalisen puolen toteutukseen. Olkoon siis näin. En jaksa enää taistella tuulimyllyjä vastaan. Ennemmin kuin että annan homman mennä vatsahaavan puolelle niin opettelen olemaan tyytyväinen siihen mitä saan. Mutta mainittakoon lokikirjassa että en ole tyytyväinen ratkaisuun.

Vielä muutama hauska huomio historiasta ja blogista. Tiesittekö että 1800-luvulla oli virkamies nimeltä bordellitarkastaja. Tiesittekö että tämä blogi on löydetty hakusanalla psykoottinen kausi.

Se tältä kertaa. Projektit ovat vielä jäässä. Oletan että ne pääsevät etenemään piakkoin. Tai ainakin toivon näin.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s