Selityksiä ja linkkejä

Huhhuh. Tiedättekö. Isyys”vapaalla” ei ole pahemmin aikaa tehdä projekteja… Need i say more.

Mutta sitten linkki ja toinenkin. Vaikka eivät suorastaan ole elävöitystä niin järjettömän makeita projekteja kuitenkin. Ja eivät jää ainakaan jälkeen laadussa.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

11 vastausta artikkeliin: Selityksiä ja linkkejä

 1. rautakyy sanoo:

  Oletko ajatellut liittyä, vai oletko peräti jo tuollaisen Tähtien sota elävöityskerhon jäsen?

  Mikä hahmo? Itseä kiehtoo tuo imperiumin iskusotilaan anonymiteetti ja totaalinen antisankarius, vaikka sen vissiin tiesitkin mun keskiajan elävöityksestäni?

 2. Knotte sanoo:

  En kuulu, enkä ole ajatellutkaan. Mutta oli mielestäni sika magean näköistä varustetta ja niin suurta omistautumista omalle genrelleen että ansaitsi tulla mainituksi.

  Hypoteettisesti ajateltuna olisi scout troopper tai AT-AT/ST driver tosi upea. Mutta kaksimetrisiä ylipainoisia scoutteja tai kuskeja on aika vähän noissa elokuvissa. 😀
  Wookiee minä olisin. Siinäkin olisi aika anonyymi.

  Mutta olet oikeassa ajatuksessasi stormtrooppereista. Siinä on tosiaan anonyymeistä anonyymein pahisarmeija. Lisäksi onnistuvat olemaan jo niin persoonattomia että ovat sen takia persoonallisia.
  Sinussa ehkä on jotain samaa kun vedät sen visiirillisen bascinetin päähäsi. 😀

 3. Johan sanoo:

  Mitäs olette mieltä Clone Warsin ratkaisusta, jossa sinällään ”kasvottomista” kloonisotilaista nostetaankin, jos ei nyt päähenkilöitä niin ainakin merkittäviä sivuhenkilöitä, jolloin koko rivisotilaan homma saa mielenkiintoa. Toki stormtrooperien edeltäjät ovat (ainakin jedienteloituskoodiin saakka) hyviksien puolella. Kysyn siis mielipidettänne ratkaisusta?

  Tulee mieleeni myös joku ikivanha Star Wars -sarjakuva jossa päähenkilönä oli yksittäinen stormtrooper, joskin kai ”imperiumiin pettynyt” tai muuten vaan ”hyvikseksi kääntynyt”.

  Ja joo, itse sympatiseeraan aina pilotteja. Sekä silloin kun ne lentää hienoja hävittäjiään etä kun tekevät jotain muuta. Tämä saattaa selittää lapsuusaikojeni viehätyksen alkuperäiseen Galacticaan. Tai toisinpäin.

 4. Knotte sanoo:

  Joo. Kyllä minäkin symppaan pilotteja ja se olisi varmaan oikeasti se ykkösvaihtoehto(A-wing). Vaikka näin hypoteettisella tasolla Wookiee olisi ainoa oikea. 😀

  Minusta kloonisoltut kaikenkaikkeaan ovat yksi uusien leffojen parhaimmista jutuista. Samoin tämä että heistä tulee yksilöitä vaikka samasta geeniperimästä ovatkin värkättyjä. Se osoittaa kivasti sitä ajatusta että vaikka lähtökodat olisivat elämässä samat, muokkaavat myös muut tekijät henkilöä.

  Tiedän tarkoittamasi tarinan. Silloinhan stormisten tausta oli vielä kartoittamaton ja kyseessä ei ollut klooni vaan Alderaanilainen jantteri. On muuten yksi parhaimmista tarinoista siltä ajalta. Simpsetti kun en muista tarinan nimeä.

 5. Knotte sanoo:

  Tuohon kommenttiini piloteista vielä lisäys. Se on jo episodi 4:ssä dokumentoitu että kapinallisilla oli ylipainoisia pilotteja. 😀

 6. Johan sanoo:

  Niin no sitä en tiedä että miten nykyisen kaanonin mukaan menee: ovatko stormtrooperitkin klooneja, vai värvätäänkö heikäläisiä muutoinkin, jos vaikkapa Kaminon kloonitehtaat ovat tuhoutuneet tms.

  Ja mitä tulee ylipainoisiin pilotteihin, niin X-Wing kenties vielä kestää sen mutta koita kuvitella ISO äijä A-Wingiin… Haastankin sinut piirtämään tästä kuvan! 🙂

  • Knotte sanoo:

   Mä olen aina selittänyt asian itselleni niin että osa on klooneja, osa on värvätty koska se näyttää hyvältä propagandassa. Jos joku tietää miten se oikeasti on väännetty niin saa valaista.

   Mitä taas ylipainoisiin pilotteihin ja ohjaamoihin tulee niin tuskin A ja X-wingin ohjaamolla NIIN suurta kokoeroa enään on. Ei se X-wingikään mikään pommikone ole.

   Ja tässä vaiheessa disclaimerina. Jos joku on ylipainoinen ja tahtoo esittää esim. Stormtroopperia nin go nuts. En hyljeksi harrastajana. Itse vain olen tajuton perfektionisti. Ellei joku ole jo tajunnut. 😉

 7. rautakyy sanoo:

  Ainakin tuossa Empire at war tietsikkapelissä stormtroopereita voi värvätä planeetalta kuin planeetalta. Toisaalta kloonatut pahikset on siitä ovela moraalinen veto, että ne alentaa ”hyvisten” kynnystä tappaa. Ihan kuin kloonit olisivat vähemmän ihmisiä.

  Kuka voi tietää yksittäisen ihmisen syyn liittyä imperiumin sotajoukkoihin? Klooni ei voi edes valita olla liittymättä. Toisaalta värvätty iskujoukkojen solttu ei välttämättä ole tietoinen siitä, että hänet aiotaan lähettää tekemään hirveyksiä jollekin Jawoille. Entä olivatko Luken kasvatusvanhemmat murhanneet iskusotilaat vain jatkuvan sissisodan raaistamia. Ampuvatko imperiumin sotilaat niin huonosti, koska heillä on itse asiassa todella huono moraali siitä mitä ovat tekemässä, vai onko vika aseistuksessa? Suurilla imperiumeilla on taipumuksena hankkia paskoja aseita, koska se on jonkun bisnesetu…

  Tolkien totesi aikoinaan inhoavansa allegorioita, mutta olisi kiva tietää, kuinka moni länsiliittouman sotilas Irakissa tai Afganishtanissa on tullut ajatelleeksi sitä miten he ovat siellä ihan kuin imperiumin iskusotilaat Tatooinella, vaikkei Luke Skywalker varsin Al-qaidamieheltä näytäkkään…

  • Johan sanoo:

   Tatooinella ei käsitteekseni erityistä kapinaa ollut päällä, mutta ylipäätään Yhdysvallat rinnastuu kyllä todellakin ennemmin Imperiumiin kuin Kapinaliittoon. Sen kapinaliittoajat ovat yli 200 vuotta takanapäin…

   Tatooineen ja Imperiumin iskusotilaisiin liittyen kannattaa katsoa (löytynee youtubesta thai muualta internetistä) lyhytelokuva nimeltä Troops. Antaa Imperiumin meininkiin vähän perspektiiviä…. 🙂

   • Knotte sanoo:

    Ihan käsittämätöntä! Tämä on pisin minkään postauksen aiheuttama keskustelu! 😀 Rock on!

    Mutta jotain kommentoidakseni. Minulle jostain syystä tulee aina Irakin tilanteesta mieleen Imperiumin vastaisku.

    Rautakyy: Olivatko Luken kasvatusvanhemmat murhanneet iskusotilaita? Mitä minulta on nyt mennyt ohi?
    Iskusotilaiden aseet tuskin ovat rupisia. Kapinaliittokin niitä käyttää. Epäilen enemmän että jos varusteissa on jotain vikaa on se panssarissa.
    Lukeeko tätä joku joka olisi kokeillut kypäriä? Näkeekö niissä oikeasti niin huonosti?

 8. rautakyy sanoo:

  No, jos katsoo tuon Johanin mainitseman Troops pätkän saa jonkinlaisen käsityksen siitä mitä Luken sedän tilalla tapahtui tai saattoi tapahtua Luken poissa ollessa. Elokuvassahan ei itse asiassa näytetä mitä siellä varsinaisesti tapahtui. Sama kuvio kuin Afghanishtanin tai Irakin sodissa. Mehän ei varsinaisesti tiedetä mitä siellä tapahtuu ja on tapahtunut.
  Wikivuodot paljasti jo aikaisemmin, että siviiliuhrien määrä on noussut huimasti sen seurauksena, että jenkkisoltut ampuu kaikkea mikä liikkuu, itsepuolustuksen varjolla.

  Ehkä imperiumin sotilaiden terrorin taustalla on samanlainen pelkotila. Ei siviilin todella tarvitse mitään tehdä tai yrittääkään tehdä, että tämän voi ampua. Mikäli siitä ei myöskään ole mitään seuraamuksia kasvaa kiusaus myös tehdä niin varsinkin ”hätävarjelun liiotteluna”.

  Tää keskustelu kirvoitti mut kirjoittamaan omaan blogiini aiheesta laajemmin. Linkkihän löytyy myös tästä Knotten blogista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s