Musashi, Pakarinen ja TT:n paluu!

Luin tässä aikani kuluksi uudestaan Miyamoto Musashin kirjan ”Book of five rings”. Kirja on vanha miekkailuopas, ja ties mitä muuta. Vaikka en yleensä pidä siitä että sekoitetaan eurooppalaista ja kaukoidän taistelutraditioita, niin tahtoisin tällä kertaa suositella kirjaa jokaiselle. Niin historialliselle miekkailijalle, re-enactment miekkailijalle ja jopa bofferoijalle. Kirja avasi ainakin minulle joitain hyvin luutuneita käsityksiä sodankäynnistä sekä taistelusta. Etenkin siitä pään sisällä tapahtuvasta puolesta. Samoin kirja jyräsi rikki joitain päähänpiinttymiä ja vailla historiallista tukea olevia essentrisyyksiä omista mielipiteistä.

Sen pidemmittä sanoitta: lukekaa. Olette parempia ihmisiä sen jälkeen.

Älkääkä unohtako. Huomenna alkaa TT. Tekemättömien toukokuu. Muistatte varmaan viimevuodelta? Eli hihat heilumaan ja pöytä puhtaaksi keskeneräisistä keskiaika/HistEl rojuista.

Ainiin. Pakarinen. Siis Esa Pakarinen. Legendaarinen Pekka Puupää ja Rillumarei elokuvien suurmies. Nähtävästi hänen esi-isänsä oli legendaarinen kivikauden mies. Vai mitä te olette kuvasta mieltä? 😉

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Musashi, Pakarinen ja TT:n paluu!

 1. rautakyy sanoo:

  Täytyypä lisätä luettavien kirjojen listaan tuo ”Viien renkaan kirja”. Kiitos vinkistä.

  Miksi tekemättömien toukokuu? Miksei vaikka tekemättömien tammikuu, keskenereäisten kesäkuu, tai joskus valmistuvien joulukuu?

  Noi taitelijoiden väsäämät vahanaamat, on jotenkin aina niin epäonnistuneen näköisiä. Tietenkin on tosi hyvä, että arkeologiaa ja paleontologiaa elävöitetään, jotta suuri yleisö saisi kuvan menneistä ajoista. Tuntuu vain siltä, että taiteilijat jotka näitä vahapäitä väsää, eivät itse ole päässeet yli siitä stereotypiasta, että menneiden aikojen ihmisten täytyy jotenkin näyttää ”primitiivisiltä”. Se, että heppu on viettänyt paljon aikaa ulkoilmassa, ei automaattisesti tee hänestä pultsarin, tai edes Esa Pakarisen näköistä. Mikä tässä on vialla, on se ettei ennallistus onnistu näyttämään tavalliselta ihmiseltä, kuten vaikka Esa Pakariselta, vaan se näyttää aina vain muumiolta.

  Toisaalta suomalaisethan kansana jakaa eniten maailmassa samoja geenejä Cro-Magnonin ihmisen kanssa, niin että…

 2. Knotte sanoo:

  Tuota Tekemättömien Toukokuun nimen arvoitusta kannattanee Brigidalta kysyä. Hän sen ensimmäisenä keksi.

  Cro-Magnonin rulettaa. Niin se vain on. 🙂

 3. Brigida sanoo:

  TT:n ajatus lähti vähän siitä viime hetken paniikista, että saisi hyvin marinoituneet ikuisuusprojektit valmiiksi ennen kesän markkina- ja tapahtumakautta, siitä tämä kuukauden valinta. Aika monesti se on kyllä jatkunut Keskeneräisten Kesäkuulle 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s