Kevätretki / Spring outing

Hangon rintama… Tuo suomen versio Italian rintamasta toisessa maailmansodassa. Unohdettu ja yksinäinen. Pitihän sitä käydä moikkaamassa että sille tulisi parempi mieli. Se kannatti. Tässä reissussa ainoa ongelma oli siinä että aika ei vain kertakaikkiaan riittänyt. Pitänee palata molempiin joskus.

Retkemme vei meidän kahteen museoon alueella. Hangon rintamamuseoon sekä Torpin tykit sota/asemuseoon. Kuvia tulee myöhemmin jahka kuvaus-upseerimme ehtii.

Rintamamuseo.

Hangon rintamamuseo keskittyi pitkälti Hangon rintaman esittelyy sekä sotahistoriaan. Alue sisälsi myös juoksuhautojen jäänteitä sekä kahden yksikön muistomerkit(SFB ja JR55.) Museo jäi osittain ulko osilta näkemättä aikataulu-ongelmien takia. Mutta koin sen itse erittäin tutustumisen arvoisena paikkana. Hangon rintama oli esitelty hyvin, sekä selitetty eri toimia alueella. Samoin esillä oli myös erikoisuuksia kuten hevosen kaasusuojavarusteet.

Uniformujen näytteilleasettamisesta iso plussa. Samoin siitä että museo lähestyi asiaa tavallisten kansalaisten näkökulmasta, eikä suomalaisen sotahistorian tapaan Mannerheimin kautta. Vastaanotto henkilökunnan osalta oli erittäin ystävällinen. Haarniskaneuroosi suosittelee.

Tässä kuvalinkki.

Tässä museoportaalin tietolinkki yhteystietoineen etc.

 

Ehdottomaksi kohokohdaksi nousi kuitenkin Torpin tykit asemuseo.

Museo esittelee vuosikymmenien varrelta erilaista sotilaskalustoa. Aina Mi-8 helikopterista ja 6 renkaisesta Volvo Laplanderista vanhoihin IT-tykkeihin ja Jeeppiin. Sisältäen myös aseita ja uniformuja. Kaikkea saa, ellei erikseen mainita, kokeilla, näplätä ja mennä koeistumaan. Museokäytöskyvytömille huomio että narun tai vitriinin takana oleva esine lasketaan sellaiseksi että ei saa hiplata. Meillä ei onneksi tätä ongelmaa ollut.

Iso plussa siitä että tavaraa oli näytteillä joka puolilta maailmaa(no kaukoitä taisi olla edustamatta?). Samoin siitä että sai kokeilla. Asioista sai siten aivan eri käsityksen. Samoin myös 3v tyttäreni viihtyi erittäin hyvin kokeillessaan eri härveleitä ja ”lentäessään helikopteria”. Ihan tajuttoman iso bonus siitä että pääsimme Dodgen komentoauton(muistaakseni) kyytiin. Henkilökunta erittäin ystävällistä. Haarniskaneuroosi suosittelee. Ihan koko perheelle.

Museon sivut.

Museoportaalin linkki.

 

Tässä samalla kiinnostuneille linkki nähtävästi kaikkiin alueen sotaan liittyviin museoihin.

::::

In short. We had a lovely trip to the Hango front museum and Torpin tykit weapons museum. Haarniskaneuroosi recommends them both. Check the links above for info in different languages.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s